• Veiligheid
  • Duurzaam
  • Betrokken

I.v.m. de zomervakantie zijn wij gesloten van 22 juli t/m 11 augustus 2024.

Wij wensen U een fijne vakantie.

Team Carprof van Dun

APK

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is wettelijk verplicht. Tijdens deze keuring wordt uw auto getest aan de hand van officiële regelgeving op het gebied van veiligheid en milieu. Rijden in een voertuig zonder geldige APK is verboden en u bent zelfs strafbaar indien het voertuig niet op privéterrein staat en tevens zichtbaar is vanaf de openbare weg. Daarnaast vervalt uw verzekering in de meeste gevallen indien u bij een ongeluk betrokken bent. Kortom is het van groot belang voor uw veiligheid en die van andere weggebruikers dat uw voertuig een periodieke APK check ondergaat.

Wanneer APK keuren?

Maar wanneer en hoe vaak moet uw auto een APK keuring ondergaan? Indien deze al eerder is uitgevoerd dan kunt u naar de vervaldatum op het APK-keuringsrapport kijken of de voertuiggegevens inzien. 

Is het voertuig echter nog niet eerder gekeurd dan is dit afhankelijk van factoren zoals soort voertuig, brandstof en datum van de eerste toelating. In ons overzicht kunt u zien wanneer uw voertuig (personenauto of bedrijfsvoertuig tot max. 3.500 kg) voor het eerst gekeurd dient te worden. 

Zie hier wanneer APK vereist is.

Kosten APK

De kosten voor het APK keuren van uw auto zijn afhankelijk van het soort voertuig en levensjaar. Wij hanteren zeer scherpe vaste tarieven voor APK keuringen. Bovendien krijgt u een gratis APK indien u een grote onderhoudsbeurt laat uitvoeren. 

U kunt al vanaf €45,- bij ons terecht voor een APK keuring. 

Bekijk hier de APK kosten.

Waarom APK keuring bij Carprof van Dun?

Alleen RDW erkende APK-autogarages mogen deze keuringen uitvoeren. Carprof van Dun behoort tot deze lijst wat betekent dat onze APK-keurmeester bevoegd is uw auto te checken volgens de regelgeving. Tweejaarlijkse toetsing op vakbekwaamheid zorgt ervoor dat onze keuringen volledig en op correcte wijze worden uitgevoerd. 

De APK keuring is een momentopname wat niet betekent dat u daarnaast geen onderhoud of reparaties hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud blijven dus essentieel voor uw veiligheid. Vandaar dat wij tijdens de check direct verder kijken dan slechts de wettelijk opgestelde normen. Zo adviseren wij u ten alle tijden indien er onderdelen wegens slijtage op korte termijn aan vervanging toe zijn. 

Zowel bij goedkeuring als afkeuring ontvangt u van ons een volledig en officieel APK-keuringsrapport. Indien het voertuig goed door de check komt is deze APK geldig tot de vervaldatum op het document. Is dit echter niet het geval dan maken wij een duidelijk overzicht met afkeurpunten en de bijkomende reparatie werkzaamheden. Daarnaast worden er eventueel ook adviespunten in opgenomen die nog niet hebben geleid tot afkeur maar die binnenkort wel vervanging of reparatie vereisen. Daarnaast zorgen we tevens voor een heldere prijsopgave zodat het voor u duidelijk is welke kosten deze resterende punten met zich mee brengen.

Kortom bent u voor een volledige en correcte APK-keuring bij autogarage Carprof Van Dun aan het juiste adres. Onze specialisten staan graag voor u klaar.

24 maanden garantie

Standaard 24 maanden garantie op onderdelen en reparaties

Carprof pechhulp

24/7 pechhulp in heel Europa voor maar €29,95 per jaar